Tjenester

Vi hos Autogården utfører service på alle bilmodeller og er ekstra gode på Ford og “gamle biler”:) Autogården
EU-KONTROLL
EU-kontroll (Pris 1.095,-) Er du registrert i vårt register får du automatisk sms når det er tid for neste EU-kontroll. Ellers er regelen slik at du selv må følge med og avtale tid slik at bilen blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristens utløp. Dersom bilen ikke er godkjent innen fristen, vil du kun få to måneder på å få bilen godkjent. I motsatt fall vil kjøretøyet bli begjært avskiltet. Hos Autogården får du utført PKK/EU-kontroll etter de bestemmelser som myndighetene har fastlagt på biler med totalvekt under 3500kg. Sjekk frist for neste EU kontroll og bestill time
HJULSKIFT
Her bestiller du skift av komplette hjul. Er du på jakt etter nye sommer eller vinterdekk, kan vi tilby gode tilbud på kvalitetsdekk. Vi har dekk i alle prisklasser. Det er forskjell på dekk! Hvilke dekk du bør velge, avhenger av hvor du bor, hvilke kjørevaner du har og hva du bruker bilen til. For å finne riktig dekk, bør du med andre ord først tenke grundig igjennom dine behov. Det dreier seg om din sikkerhet, bilens kjøreegenskaper og fremkommelighet samt komfort. En generell regel er at dyre dekk som oftest er bedre enn billige. Det er gode grunner til at noen dekk er dyrere enn andre – de er resultat av omfattende forskning, utvikling og testing. Billige dekk har som regel ikke de egenskapene som kommer av den nyeste kunnskapen fordi de må konkurrere på pris.
DEKKHOTELL
Vi tilbyr dekkhotell til alle våre kunder. Pris for dekkhotell ligger på 950,- pr. sesong og inkluderer skift, vask/rens av dekk og lagring. Vi undersøker også dekkene for slitasje og kommer med tilbakemelding på når de bør skiftes.
AC-SERVICE
Et vedlikeholdt Air Condition-anlegg gir deg ikke bare god avkjøling i sommervarmen, men også duggfri bil om vinteren. For å opprettholde klimaanleggets funksjonalitet, er det viktig at du har jevnlig vedlikehold på anlegget. Effekten svekkes gradvis og reduserer smøreevnen, ventiler og fordamperen kan tette seg. Autogården kan hjelpe deg med å kontrollere tettheten i ditt anlegg og etterfylle væske. Inneklimaet i bilen er viktig både for kjøreopplevelse og sikkerhet Air Condition/Klimaanlegg bør også renses årlig, da det lett oppstår lukt, og samler seg bakterier som i verste fall kan gi luftveisinfeksjoner.
SERVICE
Km-service bør gjøres hvert år eller ved hver 15.000 km, spesielt er serviceintervallene av betydning for deg som kjører langt. Produsentene forlanger nemlig at bilen skal inn til service hvert år. Det er viktig å sjekke bilen regelmessig for å opprettholde sikkerheten. Uavhengig av bruk lar olje, motor og bremsesystemer seg påvirke av tidens tann.
HJULSTILLINGSKONTROLL
Mange bileiere kjører med feil hjulstilling uten å vite det! Vi har utstyret for å analyse hjulstillingen på bilen. Kontrollen tar ca. 1,5t, og det blir sjekket hjulstilling både foran og bak. Dette kan spare deg for mange penger, for selv ved små avvik øker dekkslitasjen, drivstofforbruket går opp og kjøreegenskapene blir dårligere.
BREMSER
Fastrustede bremsesystemer reduserer bremseeffekten betydelig. Tykkelsen på bremseskiven er av stor betydning for bremsekapasitet og sikkerhet. En tynn bremseskive kan føre til at temperaturen fort blir for høy, med tap av friksjon og avleiringer på bremseflaten som resultat. I tillegg vil muligheten for at bremsevæsken koker og raskere slitasje øke dramatisk. Dersom bremsene ikke fungerer som de skal, kan bilen dra mot den ene siden ved nedbremsing. Her kan du bestille reparasjon av: – slitte bremsklosser – rustne/slitte bremseskiver – piping/skraping ved brems – håndbrekk – skift av bremserør – skift av bremsepumper og calipere
REGISTERREIM SKIFT
Styringen av ventilene på veldig mange biler skjer ved hjelp av en registerreim. Dersom denne ryker under kjøring, kan resultatet bli at stempel og ventiler kolliderer. Reparasjonene etter en slik smell er svært kostbar. Sjekk med bilens instruksjonsbok eller servicehåndbok når reimen skal skiftes. Er du i tvil, kontakt oss når du må bytte registerreim.
EKSOSANLEGG
Regelmessig oppfølging kan spare deg for dyre reparasjoner. Store temperatursvingninger, vibrasjoner og innvendig korrosjon påvirker eksosanlegget kontinuerlig. I tillegg utsettes det for ytre påvirkning i form av slag, steinsprut, salt og vann. Disse faktorene gjør at eksosanlegget har begrenset levetid. Vi kan hjelpe deg med skift av: – Eksosrør – Eksospotter – Katalysator – Eksosoppheng – Partikkelfilter
RUTESKIFT/STEINSPRUT
Vi utfører skift av hele glassruter eller reparasjon av steinsprut-skader. Dersom du har kasko betaler du 0,- for reparasjon av steinsprut.